Statafel Tolix met hout (6p)

Statafel Tolix met hout (6p)

 42,50

€ 51,42 incl. BTW

  • Minimale orderwaarde € 100,00
  • Orderwaarde boven de € 250,00 = 25% korting op de
  • Artikelnummer: 1002100

Omschrijving:

Statafel Tolix met hout en metaal 

Deze industriële bartafel voor 6 personen is een gezellige hangtafel van echt Douglas hout en zwart gecoat staal.
Naast de bartafel kunt u ook barkrukken of onze zomer decoratie producten huren.
Afmeting statafel 180 x 75 x 110 cm (l. x b. x h.)

Industriële statafel van hout en metaal vormt de nieuwste trend in de partyverhuur.
Met deze statafel straalt u luxe en sfeer uit op uw bedrijfsfeest, tuinfeest of evenement met foodtruck.
Partygarant levert statafels met echt hout op het metalen Tolix frame. De tafelframe ’s en tafelbladen worden meestal gestapeld geleverd. Deze robuuste statafels zijn zonder gereedschap in elkaar te zetten. Statafel rokken zijn niet meer nodig. De poten zijn voorzien van kunststof doppen om beschadigingen te voorkomen.

Over Tolix

Xavier Pauchard werd in 1880 geboren in de Morvan, ook wel het groene hart van Frankrijk genoemd. In 1907 ontdekte Pauchard dat hij metaal kon beschermen tegen roest door het in gesmolten zink onder te dompelen, oftewel te galvaniseren. Tien jaar later opende hij zijn fabriek waar hij stalen huishoudartikelen maakte. Uiteindelijk heeft hij zijn kenmerk geregistreerd als Tolix, de naam waaronder het bedrijf nog steeds bekend staat. De klassieke "A" stoel, favoriet in cafés en retro interieurs over de hele wereld, werd in 1934 ontworpen. Het design is er voor gemaakt dat de stoelen het gehele jaar buiten kunnen blijven staan vandaar de gaten in de zitting om het regenwater weg te laten lopen. Met name café eigenaars klaagden al snel dat de stoelen niet goed stapelbaar waren. Pauchard paste zijn design aan. In 1956 is de uiteindelijke versie gereed. Door het smallere frame kunnen ze nu tot 25 stoelen een hoogte van 2,3 meter gestapeld worden. De stoelen waren meteen populair en niet alleen in cafés, waar ze tot 1970 gebruikt werden als gift van de brouwerijen aan de eigenaars als dank voor het schenken van hun drank, maar ook in fabrieken, kantoren en ziekenhuizen. Aan het eind van de jaren 50 had de fabriek ongeveer 80 werknemers en produceerde jaarlijks ongeveer 60.000 producten. Het bedrijf bleef tot 2004 in handen van de familie. Tegenwoordig is de Chaise A onderdeel van de collecties van het MoMA in New York, Centre Pompidou in Parijs en de Vitra Design collectie in Weil am Rhein in Duitsland.

Waarom deze industriële statafels huren ?

Bij Partygarant kunt u samen met onze verhuur adviseur en styliste een industriële evenementen inrichting huren. De Tolix statafels zijn goed te mixen in 4 of 6 persoons statafels met al ons ander horeca meubilair. Wij hebben er voor gekozen om zelf de tafelbladen te maken. Het Douglas hout is terug te vinden bij veel andere tafels maar ook goed te mixen met al ons andere horeca meubilair. Wij vinden dat statafels altijd gebruikt dienen te worden op een evenement of feest. Het geeft een wat dynamischer sfeer aan uw event of feest. Mensen lopen graag rond en sluiten makkelijker aan bij uw gasten. Sommige kiezen om te staan en andere willen graag op een barkruk zitten. Door het zitten op een kruk blijven de gasten meer op gelijke hoogte van de staande gasten. De statafels zijn zowel binnen als buiten te gebruiken. Het dient twee doelen. Het brengt sfeer en een zit gelegenheid op uw evenement. Bij een buiten event zijn deze statafels ook heel goed te combineren op een straatfeest bij bijvoorbeeld een foodtruck.

0